UPUTSTVA

Često postavljana pitanja

Saznajte odgovore na najčešća pitanja oko aplikacije i tržišta nekretnina.
Objavljeno: 09.09.2023. | Poslednja izmena: 29.11.2023.
Slika članka

U kojim državama funkcioniše aplikacija "Mačka u džaku"?

Trenutno je podržana Republika Srbija, a postepeno će biti podržane ostale države regiona, uz dalje širenje kasnije.

Zašto je baš Srbija prva na listi podržanih zemalja?

Mišljenja smo da na ovom tržištu aplikacija može najviše da pomogne - dovoljno je veliko, a za zapadne standarde, prilično neuređeno.

Koji portali su trenutno podržani?

Trenutno podržani portali su: Halo oglasi, Nekretnine.rs, 4 zida, Realitica i Sasomange. Ukoliko koristite neki od portala koji nisu na listi, pišite nam i proverićemo da li postoji mogućnost da se isti doda na listu podržanih :)

Zašto postoje i ekstenzija i portal?

Kratak odgovor: da bi Vam omogućili lakše korišćenje, jer oba imaju svoje namene, kao i prednosti i mane.

Duži odgovor: ekstenzija je namenjena za brzu analizu "na licu mesta", odnosno u trenutku dok pregledate oglase. Zamislite koliko bi bilo naporno da svaki oglas otvorite, iskopirate link, prebacite se na portal, ubacite link i dobijete analizu. Nudimo i tu mogućnost opciono, ali prosto ekstenzija ovde ima veliku prednost.

Sa druge strane, informacije koje ona može da prikaže su ograničene dimenzijama prozora ekstenzije, zato postoji mogućnost dobijanja dodatnih informacija na portalu, kao i korišćenja nekih funkcionalnosti koje prosto ne mogu da "stanu" u ekstenziju, poput kolekcije omiljenih oglasa, komentara na određenu nekretninu ili detaljnog objašnjavanja troškova.

Da li je moguće besplatno probati premijum verziju?

Da, uz svaku pretplatu na premijum verziju dobijate besplatni probni period od 7 dana koji je moguće otkazati u bilo kom trenutku i kroz portal i kroz ekstenziju. Dan pre isteka probnog perioda dobićete email podsetnik da prelazite na plaćenu pretplatu.

Da li će besplatna verzija uvek biti besplatna?

Da. Želeli smo korisnicima da ponudimo i besplatnu verziju, koja, iako siromašna sa funkcionalnostima, može da posluži za bazično računanje troškova koje prate kupovinu svake nekretnine.

Zašto neki oglasi na portalu realitica.com nisu podržani? (greška: "Automatsko čitanje podataka neuspešno.")

  1. Ovaj portal je regionalnog karatkera, pa samim tim svi oglasi koji se ne odnose na Srbiju nisu podržani

  2. Oglasi na ovom portalu često ne poštuju zadati standard objavljivanja (znatno češće nego što je to slučaj na ostalim sajtovima), pa ih nije moguće obraditi automatski obraditi

Zašto je pretplata toliko jeftina?

Više je razloga zašto smo se odlučili da na tržište Srbije izađemo sa ovim cenama:

  1. Cene neće zauvek biti na ovom nivou, te se trenutno može govoriti o promotivnom periodu.

  2. Kupovna moć nije svugde ista, pa će i cene mesečne pretplate biti različite od države do države

  3. Proizvod koji trenutno nudimo namenjen je prvenstveno fizičkim licima. Pravna lica, poput različitih oglašivača, će imati dodatne funkcionalnosti, ali takođe i pretplate po višim cenama

Zašto nije moguće registrovati se korisničkim imenom i lozinkom?

U najkraćem: bezbednije je za Vas. Nema potrebe da pamtite novu lozinku, niti da se brinete da li je neko hakovao Vaš nalog. Sve što je potrebno je da se ulogujete sa nekim od postojećih naloga i to je to.

Kako je moguće da je kod nekih lokacija, cena po kojoj su prometovane nekretnine viša od cene po kojoj su oglašene?

Kako je trenutno promet na tržištu nekretnina u velikom padu, uzorak podataka na osnovu kojih su izvučeni proseci može biti premali, a samim tim i netačan. Najlakše je ilustrovati brojevima: Zamislimo da se u nekom konkretnom delu grada oglasi 10 različitih stanova u tom mesecu. I sada, tu ima svega i svačega - ruiniranih dvorišnih stanova, prizemlja, potkrovlja u izvornom stanju iz 60-tih godina... Dolazimo do toga da je prosečna cena u tom komšiluku, recimo, 1800 evra po metru kvadratnom.

U istom periodu se proda 1 stan, u kvalitetnoj zgradi staroj nekoliko godina, dobre spratnosti, tražene kvadrature, odlične orijentacije... Ukoliko se taj stan proda za, recimo, 2200 evra po kvadratu, dolazimo do rešenja ove "zagonetke".

Pratite nas na Facebook-u i Twitter-u.

POVEZANI ČLANCI